Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Hírek a könyves ajándékozásról

Jól mennek a kiszállítások a szórvány területekre. Eddig több tízezer könyv került ki.  Családokhoz utca, házszám szerint viszik barátaink a mesekönyveket és a szépirodalmat. Sokat küldtünk a Kárpátaljára, a Partiumba, Dél-Erdélybe és a csángókhoz. A Felvidéken Gömörben egy cigány misszió keretében mi is segítettünk egy kis könyvtár létrehozásában.

Legutóbb mesekönyveket gyűjtöttünk a Szerbiában működő Gyermekmisszió számára. Eddig 3 központunk működik (Bp., Gyula, Békéscsaba). Most szervezzük  a második pesti centrumot, és remény van arra, hogy Bács-Kiskun megyében is megindulunk. Terveink között szerepel még Győr és Debrecen, majd pedig Miskolc. Olyan személyeket keresünk, akik érdeklődnek és szeretnének valamit tenni ebben a világban.

Mivel kevés a felajánlott jó állapotú és színvonalas (!) meséskönyv, egy új kezdeményezésbe fogunk (Gyuláról elkezdve!). Meghirdetjük ezennel az általános, közép és felsőfokú iskolákban, hogy gyűjtsenek mesekönyveket a diákok és szülők segítségével! Az nem lehet, hogy egy magyar gyerek úgy nőjön fel a Kárpát-medencében, hogy nem olvas Benedek Eleket, Móricz Zsigmond verses mesét, a Misi mókust, Sebők Zsigmondot és az elmúlt 100-150 év csodálatos mese kincsét, amit a legjobbjaink írtak, szerkesztettek. És persze magukat a népmeséket.

A gyulai iskolai gyűjtésekről a jövőben majd beszámolunk.

Sok más kezdeményezés van már. Úgy látszik sok emberben megmozdult a fantázia és az önálló cselekvés késztetése. Ilyen például az aradi kamaraszínház 2 évre (!) tervezett erdélyi tájolása, ilyen a kinti iskolák közreműködése és sok lelkész remek segítsége,

Gyula, 2019.IV. 14.                                                                                 Pocsay Gábor

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.