Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Kedves Barátaim!

 Jó szórakozást kívánok a könyvek olvasásához!

 A bontott csomagból bárki kap könyvet, kérem, hogy e kísérő levelet is tessenek mellékelni hozzá.

A könyveket a „Könyvet a szórványba!” mozgalom ajándékozza a határokon kívül rekedt, szórvány helyzetben élő testvéreinknek. Célunk az, hogy a szépirodalom     

és a magyar nyelv segítségével erősítsük a nemzeti öntudatot, az összetartozás érzését, valamint a személyes kapcsolatok kialakulását. A kiszállítás jelenleg a  turisták

 segítségével és intézmények bekapcsolásával történik. Aki szeretne még könyveket kapni, írjon az e-mail címünkre (azt is meg lehet írni, milyen könyvet szeretne!)!  A      technikai lebonyolítást a    honlapunk is segíti: www.konyvetaszorvanyba.hu Több is megtudható rólunk a facebookon:  www.facebook.com/konyvetaszorvanyba E-mail címünk pedig:  konyvetaszorvanyba@gmail.com

A könyveket olyan családoknak szánjuk, amelyek fizikai vagy lelki elszigeteltségben élnek egy más ajkú nép között, de még tudnak magyarul, és szeretik a könyveket. Vagy speciális okok miatt nem könnyen jutnak mese-könyvekhez, mese DVD-hez, CD-hez, szépirodalomhoz, például Arany János vagy más költők verseihez, íróink prózai munkáihoz. Kisgyermekek számára sokszor a legjobb, ha a nagyszülő felolvas!

Honlapunkon és face book-unkon web helyeket jelöltünk meg, ahol sok minden megtalálható. Biztatást szeretnénk nyújtani arra is, hogy a fiatalos szelleműek önállóan is búvárkodjanak (rendelkezésre áll a mesék, a szépirodalom, neves versmondók, színdarabok, zeneművek, előadó művészek  és pl. a YouTube számtalan lehetősége a művészetek élvezetére)

A könyvek eljuttatásában, a szállításban, elosztásban reményeink szerint részt vesznek majd olyan értelmiségiek, tanárok, tanítók, óvónők is, akik szeretnék ezt a szolgálatot vállalni és ismerik a falvakat, a települések lakóit. Kérjük,  jelentkezzenek e-mail címünkön azok, akiket érdekel ez a munka! Az is szerencsés lehet, ha apró „kölcsönkönyvtárak” létesülnek a szórványban  értelmiségiek körül. Ebben is tudunk segíteni , ha jelzést kapunk. A diákok diákmunka keretében kapcsolódhatnak be.

Kérjük azokat a magyarokat, akik munkájuk kapcsán ismernek szórványban élő családokat, juttassanak el azokhoz néhány olyan könyvet, amit szívesen olvasnának!

Magamról annyit, hogy nyugdíjas kórházi orvos (endokrinológus) vagyok Gyulán. 1990-94 között Gyula MDF-es polgármestere voltam.

                                                                                                              Dr. Pocsay Gábor, presbiter

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.