Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Kedves Barátaim! Innen, a Járvány-tenger Karantén szigetéről üzenek mindannyiótoknak. A könyves mozgalmunk érthető okokból a vírus miatt átmenetileg megtorpant. De készülünk arra, hogy a vész elmúltával megújult erővel folytassuk közös munkánkat. Addig pedig a szellemi készülődésen van a sor. Igaz, hogy eddig is elértünk bizonyos eredményeket, sok szép meséskönyvet, ifjúsági-, valamint tematikus könyvet juttattunk el szórvány területeken élő családoknak szerte a Kárpát-medencében (például az anyukáknak a gyermek nevelésről, és sokféle mást a hobbikról).

Ezután azonban még sokkal több lesz a teendő. Jó ötlet volt a meséskönyv akció (és ezután is az lesz!), szerencsés a gimnáziumok lelkesítése, a lelkészek, papok, gyülekezetek, diákok és szülők, valamint más magánszemélyek bekapcsolása. Érdekes módon a sok e-mailnek, telefonálásnak, jövés-menésnek szinte a legnagyobb hozadéka a személyes kapcsolatok kiépülése lehet: közel kerülhetünk egymáshoz mi, akiket valamikor elszakítottak. Egymásból új erőt meríthetünk. Bizonyos jogos kritikákra reagálva valószínűleg az is fontos lehetne, hogy most, jóval Gutenberg után újabb, mai digitális módszereket is használjunk a kultúra terjesztésében.

Így például az internet, az okos telefon, a tablet, a chat-telés, ami napjainkban a fiatalok életeleme, fontos, jó és igazán érdekes, értékes témákról is szóljon! Most pedig befejezésül azzal a szóval biztatom barátainkat, amellyel 1956. nov. 4. után a címében üzent a szabadságharcosok illegális lapja: „Élünk”. Isten óvjon mindannyiunkat!

Pocsay Gábor

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.