Ajánló

Az irodalom, a versek, a mesék világát nem csak a könyvekből élvezhetjük, hanem az elektronikus hírközlés is igen alkalmas a képek és hangok megjelenítésére.

Az internet alkalmas arra, hogy értékes szépirodalmi műveket, verseket, meséket és mese filmeket (és sok minden mást) ingyenesen letöltsünk, megjelenítsünk. A Google vagy más kereső program segítségével a You Tube avagy egyéb web helyek felkeresésével kijelölhetjük az internetes címsort a jobb és a bal  gomb segítségével („másol”, „beilleszt”, „enter”) a lap tetején lévő címsor mezőben pedig elindíthatjuk az illető műsort.

Kulturális ajánló link friss hazai programokról: www.papageno.hu, mng.hu

Lelki táplálék: például a Gyulai Református Egyházközségnél » kattintson ide «

Rádiók

Természetesen, ha kultúráról beszélünk, számtalan egyéb jeles helyet is találhatunk az interneten (művészeti kiállítások, hangversenyek, színházi előadások stb.). De fontos része a napi életünknek a rádió is. Persze az adók az interneten is elérhetők! Közülük számomra kiemelkedő jelentőségű a Kossuth és a Bartók:

Kossuth Rádió: https://myonlineradio.hu/mr1-kossuth-radio  
Bartók Rádió:  https://myonlineradio.hu/mr3-bartok-radio

Katolikus linkek: katolikusradio.hu online és mariaradio.hu

Ha rákattintunk a „Bővebben” szóra, számos más adót is találunk:  »»Bővebben««

Ajánlott könyvek

Sokszor kapunk kérdéseket, hogy mégis milyen könyveket hozzanak be átvevő helyeinkre? Melyek azok a könyvek, amik segítik a kultúránk fennmaradását és terjedését?

Ezért összegyűjtöttünk egy „AJÁNLÓ”-t, melyet letölthetnek pdf formában. 

Természetesen nem csak ezeket a könyveket keressük, a felsorolást inkább egy iránymutatásnak szánjuk.

A dokumentum letöltéséhez kattintson a képre!