Ajánló

Az irodalom, a versek, a mesék világát nem csak a könyvekből élvezhetjük, hanem az elektronikus hírközlés is igen alkalmas a képek és hangok megjelenítésére.

Az internet alkalmas arra, hogy értékes szépirodalmi műveket, verseket, meséket és mese filmeket (és sok minden mást) ingyenesen letöltsünk, megjelenítsünk. A Google vagy más kereső program segítségével a You Tube avagy egyéb web helyek felkeresésével kijelölhetjük az internetes címsort a jobb és a bal  gomb segítségével („másol”, „beilleszt”, „enter”) a lap tetején lévő címsor mezőben pedig elindíthatjuk az illető műsort.

Rádiók

Természetesen, ha kultúráról beszélünk, számtalan egyéb jeles helyet is találhatunk az interneten (művészeti kiállítások, hangversenyek, színházi előadások stb.). De fontos része a napi életünknek a rádió is. Persze az adók az interneten is elérhetők! Közülük számomra kiemelkedő jelentőségű a Kossuth és a Bartók:

Kossuth Rádió: https://myonlineradio.hu/mr1-kossuth-radio  
Bartók Rádió:  https://myonlineradio.hu/mr3-bartok-radio

Ha rákattintunk a “Bővebben” szóra, számos más adót is találunk:  »»Bővebben««

Ajánlott könyvek

Sokszor kapunk kérdéseket, hogy mégis milyen könyveket hozzanak be átvevő helyeinkre? Melyek azok a könyvek, amik segítik a kultúránk fennmaradását és terjedését?

Ezért összegyűjtöttünk egy “AJÁNLÓ”-t, melyet letölthetnek pdf formában. 

Természetesen nem csak ezeket a könyveket keressük, a felsorolást inkább egy iránymutatásnak szánjuk.

A dokumentum letöltéséhez kattintson a képre!